Uniek verjaardagscadeau: rijles in Tiel

Auto rijden

Net als veel jongeren in mijn omgeving kreeg ik voor mijn 18e verjaardag mijn eerste rijles in Tiel cadeau van mijn ouders. Op mijn verjaardag stond ineens een leswagen voor de deur. Heel erg spannend om weg te rijden terwijl de hele familie op de stoep stond om me uit te zwaaien. Gelukkig hoefde ik zelf nog niet zoveel te doen tot we de bocht om en uit het zicht waren.

Rijles Tiel

Mijn allereerste rijles in Tiel op mijn verjaardag

Die allereerste les op mijn verjaardag was eigenlijk geen echte rijles in Tiel maar een proefles. Deze proefles duurde 90 minuten en gaf mij de mogelijkheid om te wennen aan de lesauto, de instructeur en de manier van lesgeven. Aan de andere kant kon ook de instructeur ook een inschatting van mijn vaardigheden en hoe snel ik het oppikte. Op basis van die proefles gaf hij advies van het aantal lessen dat ik ongeveer nodig zou hebben en had ik een indruk van de rijles en wist ik dat er een klik was met de instructeur.

Proefles

Goedkoper uit met een lespakket

Die indicatie van het aantal lessen is handig omdat je dan gerichter kan kiezen voor een pakket. Met een pakket ben je daarom goedkoper uit dan met losse lessen. Als je echter een deel van het pakket niet nodig hebt of juist lessen tekort komt is dat minder handig. Zo is er een pakket van 20 en van 30 lessen. Beide pakketten zijn inclusief het praktijkexamen en eventueel een herexamen. Je weet dan ook precies waar je aan toe bent. Mijn ouders hebben mij het hele pakket cadeau gedaan. Aangezien ik genoeg had aan het pakket, en okey, ook aan een herexamen, hoefde ik niets zelf te betalen. Van het geld dat ik gespaard had voor rijlessen, kocht ik dus mijn eerste auto.